Parimi i punës së saldimit të maskës së saldimit me ndriçim automatik

Parimi i punës së kristalit të lëngëtmaskë saldimi automatike me ndryshim të dritësështë përdorimi i vetive të veçanta fotoelektrike të kristalit të lëngshëm, domethënë, molekulat e kristalit të lëngshëm do të kenë një rrotullim të caktuar pas shtimit të tensionit në të dy skajet e kristalit të lëngshëm, në mënyrë që tensioni i aplikuar në fletën e kristalit të lëngshëm të mund të kontrollohet për të ndryshuar shkalla e kalimit të dritës, për të arritur efektin e rregullimit të numrit të hijeve dhe për të luajtur qëllimin e mbrojtjes së saldimit.Kur nuk ka dritë harku, drita e dukshme mund të kalojë sa më shumë që të jetë e mundur përmes fletës së kristalit të lëngshëm, salduesit me të mund ta shohin qartë pjesën e punës të salduar dhe nuk ka shqetësim, në momentin e harkut mund të bëhet shpejt një gjendje e errët, në mënyrë efektive. mbrojnë sytë e saldatorëve nga rrezet e dëmshme dhe ekspozimi i fortë ndaj dritës.

Numri i hijezimit ështëfiltërgrupi mund të filtrojë sa shkallë, vlera e numrit të hijes tregon numrin specifik të hijes nën nivelin e hijes, sa më i madh të jetë numri i hijezimit, aq më i madh është shkalla e errësimit të grupit të filtrit, maska ​​e saldimit me errësim automatik me kristal të lëngshëm aktual janë në në përputhje me standardet ndërkombëtare, numri i hijeve është vendosur në 9~13#.Zgjedhja e nuancës është çështje komforti ose jo, dhe saldatorët duhet të zgjedhin mënyrën më të rehatshme dhe të ruajnë shikueshmëri të mirë në kushte specifike aplikimi.Zgjedhja e një numri të përshtatshëm hijezimi lejon saldatorin të shohë qartë pikën e fillimit dhe të ndihmojë saldatorin të përmirësojë nivelin e saldimit.Kur materiali i objektit të saldimit është i ndryshëm, duhet të zgjidhen numra të ndryshëm hije për të parë më mirë objektin e saldimit dhe për të siguruar rehati më të mirë.

Procesi i punës së maskës së saldimit me errësim automatik me kristal të lëngshëm: sipas metodave të ndryshme të saldimit dhe rrymave të saldimit, rregulloni çelësin e numrit të hijes për të zgjedhur numrin e duhur të hijes;Rregulloni këndin e shikimit të shiritit të kokës dhe dritares së maskës në mënyrë që të ndiheni rehat dhe të shihni qartë objektin e salduar;Në momentin e harkut të saldimit në vend, pasi qarku i zbulimit të sinjalit të harkut zbulon sinjalin e harkut, dritarja zbehet shpejt dhe automatikisht dhe arrin numrin e caktuar të hijes dhe mund të fillojë puna e vazhdueshme e saldimit;Puna e saldimit ka mbaruar, sinjali i harkut zhduket dhe dritarja kthehet menjëherë në normalitet.


Koha e postimit: Nëntor-24-2022