Dallimi midis prerjes me flakë dhe prerjes plazmatike

Kur ju duhet të prisni metalin në madhësi, ka shumë opsione.Jo çdo zanat është i përshtatshëm për çdo punë dhe çdo metal.Ju mund të zgjidhni flakën oseprerje plazmapër projektin tuaj.Sidoqoftë, është e rëndësishme të kuptohen ndryshimet midis këtyre metodave të prerjes.
Procesi i prerjes me flakë përfshin përdorimin e oksigjenit dhe karburantit për të krijuar një flakë që mund të shkrijë ose shqyejë materialin.Shpesh quhet prerja e karburantit me oksigjen sepse oksigjeni dhe karburanti përdoren për prerjen e materialit.

Procesi i prerjes me flakë përfshin përdorimin e oksigjenit dhe karburantit për të krijuar një flakë që mund të shkrijë ose shqyejë materialin.Shpesh quhet prerja e karburantit me oksigjen sepse oksigjeni dhe karburanti përdoren për prerjen e materialit.
Për të ngrohur materialin në temperaturën e tij të ndezjes, prerja me flakë përdor një flakë neutrale.Pasi të arrihet kjo temperaturë, operatori shtyp një levë e cila lëshon një rrymë shtesë oksigjeni në flakë.Kjo përdoret për të prerë materialin dhe për të fryrë metalin e shkrirë (ose shkallën).Prerja me flakë është një zgjedhje e shkëlqyer sepse nuk kërkon një burim energjie.

Një proces tjetër i prerjes termike është prerja e harkut plazmatik.Ai përdor një hark për të ngrohur dhe jonizuar gazin për të prodhuar plazmë, e cila është e ndryshme nga prerja me flakë.Elektroda e tungstenit përdoret për të krijuar një hark në pishtarin e plazmës, kapësja e tokës përdoret për të lidhur pjesën e punës me qarkun dhe pasi elektroda e tungstenit jonizohet nga plazma, ajo mbinxehet dhe ndërvepron me pjesën e punës në tokë.Më e mira do të varet nga materiali që pritet, gazrat e plazmës së mbinxehur do të avullojnë metalin dhe do të fryjnë peshoren, prerja plazmatike është e përshtatshme për shumicën e metaleve që përçojnë mirë, jo domosdoshmërisht e kufizuar në çelik ose gize, prerja e aluminit dhe çelikut inoks është gjithashtu e mundur. , ky proces gjithashtu mund të automatizohet.Prerja e plazmësmund të prerë materiale dy herë më të trasha se prerja me flakë.Prerja e plazmës duhet të përdoret kur kërkohet prerje me cilësi të lartë për metale më pak se 3-4 inç të trasha


Koha e postimit: Gusht-24-2022